Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Tipuri de deschidere: Batant, Oscilant, Oscilobatant

Tipuri de deschidere: Batant, Oscilant, Oscilobatant

Deschideti fereastra!

Daca v-ati incheiat circuitul prin magazinele care comercializeaza sisteme termoizolante avand la dispozitie un bagaj de informatii despre termopan, daca v-ati decis asupra naturii profilului, asupra tipului foii de sticla si a modelului, nu v-a ramas decat sa va decideti asupra tipului de deschidere.

Veti putea opta pentru:
- deschiderea in plan orizontal;
- deschiderea in plan vertical;
- deschiderea dubla.

TIPURI DE DESCHIDERE

Batant

Deschiderea in plan orizontal este cel mai des intalnita.
Aceasta mai este numita deschidere normala (simpla) sau batanta. Este metoda clasica, cu prindere in balamale, in plan vertical de toc. De cele mai multe ori, neobisnuiti cu posibilitatile multiple de deschidere ale sistemelor termopan, alegem, din inertie, acest tip de deschidere. Este foarte adevarat ca metoda clasica ne este mai la-ndemana, parand sa simplifice lucrurile pe modelul “cel mai simplu este drumul cunoscut”.

Oscilant

Deschiderea in plan vertical este cunoscuta sub numele de oscilanta sau foarfeca. Anta sau canatul este prinsa in balamale fixate fie in orizontala inferioara a tocului, fie in cea superioara, in functie de necesitatile sau preferintele noastre. Avantajul acestui tip de deschidere este siguranta mai mare pe care o confera, impotriva efractiei, in situatia in care fereastra ramane deschisa pentru aerisire. Problema pe care o ridica este aceea a imposibilitatii folosirii intregului spatiu deschis in toc de o anta batanta.

Oscilobatant

Pentru a dispune de pozitivele ambelor solutii prezentate anterior, putem alege varianta care castiga tot mai multa popularitate: deschiderea oscilobatanta, numita si dubla deschidere. Este varianta combinata a primelor doua intr-un singur ochi de fereastra. In functie de gradul de necesitate a aerisirii, un ochi oscilobatant poate fi deschis normal sau in foarfeca. Este solutia ideala in cazul profilelor din PVC si lemn stratificat, intrucat diferent a de pret de la batant la oscilobatant este mica.