Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Termopanul, sistemul vedeta

Termopanul, sistemul vedeta

Arhipopularul “geam termopan“ pare sa fi devenit solutia ideala impotriva topirii banilor nostri de catre frigul iernilor tot mai lungi si mai putin temperate.

Sistemul-vedeta este format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor membrane cauciucate, denumite sigilanti. in urma acestei imbinari rezulta un geam cu caracteristici de izolare termica mult superioare ferestrelor clasice, pastrand totodata transparenta optima. Bagheta de aluminiu folosita la sigilare are diferite grosimi, recomandata de specialisti fiind aceea de 16 mm. Cu cat grosimea sa este mai mare, spatiul dintre foile de stica devine mai generos, ceea ce confera volumului interior posibilitati de izolare deosebite fata de temperaturile exterioare. Evident jocul dimensiunilor - sticla, bagheta de aluminiu - duce la cresterea pretului final.

Un alt element foarte important al sistemului este sigilantul folosit la imbinarea foilor de sticla. Unul de calitate este, evident, mai scump decat unul uzual, mai ieftin, dar cu proprietati pe masura. Dincolo de cresterea proprietatilor de izolator termic, “geamul termopan” poate contribui cu eficienta la impiedicarea efractiei prin intermediul unei folii speciale aplicate pe interiorul foii exterioare inaintea sigilarii. in cazul in care va fi montat inclinat sau in medii cu risc sporit (institutii publice, de invatamant, sanitare etc.), sticla folosita va fi securizata pentru a se evita pericolul unor accidentari.