Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Temperaturile termopanului

Temperaturile termopanului

În toate situatiile corpul nostru schimba caldura cu spatiul înconjurator cum este, de exemplu, fereastra încaperii în care ne aflam.
Vechile ferestre aveau cadre si cercevele din lemn, cu sticla obisnuita.
Ultimul tip de fereastra aparut pe piata este fereastra termopan.
Exista o diversitate impresionanta de tipuri de ferestre termopan.
O caracteristica importanta a ferestrei este coeficientul global de transfer termic, k, exprimat în W/m2*K.
Acest coeficient este o masura a energiei termice transmisa prin fereastra, iarna spre exterior, vara spre interior.
Iata o comparatie, între 4 tipuri de ferestre, în urmatoarea ordine:
(1) (1) - fereastra dubla cu cercevele de lemn a vechilor blocuri de locuinte, k= 3,26;
(2) (2) - fereastra cu cercevea de PVC si o singura foaie de geam de 3,2 mm grosime, k= 5,14;
(3) (3) - fereastra cu cercevea de PVC si geam termopan din 2 foi de geam cu interspatiu de 12,7 mm umplut cu aer, k= 3,0 si
(4) (4) - fereastra cu cercevea de PVC si geam termopan din 2 foi de geam cu interspatiu de 12,7 mm umplut cu argon, k= 2,33.
Temperatura realizata iarna, pe fata foii de geam dinspre încapere, este un indicator de confort termic.
S-au considerat în ordine 5 temperaturi exterioare (-20°C, -15°C, -10°C, 0°C, +10°C), în interior existând aceeasi temperatura de +21°C.
Iata, calculate în ordinea ferestrelor, temperaturile fetei geamului interior:
(1): +3°C, +5,2°C, +7,4°C, +11,8°C si +16,2°C;
(2): -7,4°C, -4°C, -0,5°C, +6,5°C si +13,4°C;
(3): +4,4°C, +8,5°C, +12,5°C si +16,6°C;
(4): +8,1°C, +9,7°C, +11,3°C, +14,4°C si +17,5°C;

Comentarii:
- valorile negative arata producerea ghetii pe geam,
- valorile pozitive subliniate indica posibila producere a condensului,
- ferestrele cu coeficientul k sub 3 W/m2*K au un comportament bun.
Sfat: verificati ca la cumpararea unui termopan, în certificatul de conformitate, sa fie mentionata valoarea coeficientului global de transfer termic, k. O valoare scazuta indica un produs bun.