Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Temperatura fetei interiare a ferestrei termopan

Temperatura fetei interiare a ferestrei termopan

Într-o încapere care, are un perete exterior, primul loc în care se poate produce condensul este fereastra.
Temperatura fetei interioare a ferestrei este esentiala în declansarea procesului de condensare.
Fara a complica expunerea, în continuare se prezinta pe scurt, rezultatele unor calcule facute pentru 2 tipuri de ferestre tip termopan.
Exemplul 3: fereastra izolata termic superior. A fost aleasa o fereastra cu un coeficient global de transfer termic de 2,60 W/m2*K (fereastra cu rama izolata termic, din aluminiu, cu 2 sticle, emisivitate scazuta e= 0,20 pe fata 2 sau 3, distanta între sticle de 12,7 mm, umpluta cu aer).
În cazul în care afara sunt –5 °C si în încapere +20 °C, temperatura fetei interioare a ferestrei scade la +12 °C, caz în care condensarea începe imediat ce aerul depaseste 8,8 grame vapori de apa / kg aer uscat, iar umiditatea relativa corespondenta depaseste valoarea de 60%.
Daca afara ar fi –20 °C, înauntru +20 °C, aceeasi fereastra ar avea +7 °C, condensarea începând la depasirea valorilor de 6,2 g vapori/ kg aer, respectiv umiditatea relativa corespondenta sare de 42%.
Exemplul 4: fereastra izolata termic moderat. În acest caz fereastra ar avea un coeficient global de transfer termic de 3,22 W/m2*K (fereastra anterioara, dar fara strat de protectie low-e).
În cazul în care afara sunt –5 °C si în încapere +20 °C, temperatura fetei interioare a ferestrei scade la +10 °C, caz în care condensarea începe imediat ce aerul depaseste 7,6 grame vapori de apa / kg aer uscat, iar umiditatea relativa corespondenta depaseste valoarea de 52%.
Daca afara ar fi –20 °C, înauntru +20 °C, aceeasi fereastra ar avea +4 °C, condensarea începând la depasirea valorilor de 5,1 g vapori/ kg aer, respectiv umiditatea relativa ar depasi 34%.