Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Tamplaria PVC - consideratii generale

Tamplaria PVC - consideratii generale

TERMOPANUL
Geam Termopan Fereastra PVCGeam Termopan Fereastra tamplarie pvcGeam tamplarie PVC

Tamplaria PVC - consideratii generale

Baza ale elementelor de tamplarie, cu denumirile specifice precum si cu principalele caracteristici ale profilelor, geamului termoizolant si feroneriei. Un paragraf special este destinat diverselor accesorii ce se pot realiza in atelierul de tamplarie PVC

Notiuni de baza

Elementele unui ansamblu de tamplarie

Tipuri de ferestre

In aceasta sectiune vor fi descrise principalele tipuri de deschidere oferite de toate modelele de tamplarie indiferent de natura profilului folosit. Ochiurile de geam fixe contin doar rama si geam, fara feronerie si sunt reprezentate in felul urmator:

Geamuri termopan Cea mai cunoscuta deschidere este cea in plan orizontal care in practica arata astfel:

Geamuri termopan

In teremeni specifici firmelor de tamplarie termopan, aceasta deschidere mai este numita si deschidere normala (simpla) sau batanta si se reprezinta grafic asa:

Deschiderea in plan vertical este cunoascuta sub numele de oscilanta sau foarfeca si poate avea balamalele in partea inferioara sau superioara in functie de necesitatile specifice.

Reprezenarea grafica a acestei deschideri este:

Geamuri termopan

O varianta care castiga din ce in ce mai mult ca popularitate este deschiderea oscilobatanta numita si dubla deschidere, fiind o varianta ce combina atat deschiderea batanta cat si cea oscilanta intr-un singur ochi de fereastra. In functia de solicitarile de aerisire, un ochi cu dubla deschidere poate fi deschis normal sau in foarfeca. Si in mod grafic reprezentarea este o combinatie a celor doua tipuri de deschidere.

Geamuri termopan