Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Impactul termopanului

Impactul termopanului

Reluam unele explicatii prezentate în revista UTIL cu ceva timp înainte.
Termopanul nu este un simplu geam; acesta este o structura alcatuita din mai multe straturi de geamuri (sticle).
Cel mai simplu termopan pe care îl vedem în mod obisnuit, în consecinta si cel mai ieftin, este o structura care are în componenta:
- doua foi de geam (mai corect spus, sticle), de aceeasi dimensiune, tratate termic (pentru a nu se sparge cu usurinta; în caz de spargere se disloca în cioburi care nu sunt taioase);
- un distantier aflat intre cele doua foi de geam, un fel de “coroana” metalica, turnata perimetral celor doua foi de geam, care asigura separarea spatiului “prizonier“ între foile de sticla plus „coroana” metalica, de spatiul aflat în exteriorul structurii;
- spatiul prizonier dintre geamuri, închis ermetic si umplut, fie cu aer, fie cu un gaz inert (cel mai uzual fiind argonul); acest spatiu contine si un material absorbant de vapori de apa (desicator).
Trebuie spus ca se produc si se utilizeaza si alte structuri de geam termopan, complexe, care au, pâna la 4 foi de geam (numerotate cu I, II, III si IV). Pentru cei care vor sa stie mai mult, adaugam ca fiecare fata de geam se numeroteaza, astfel ca cel mai simplu geam termopan are 2 foi (FE si FI) si, deci, 4 fete [nr. 1 si nr. 2 apartin foii dinspre exterior (FE) iar nr. 3 si nr. 4 apartin foii dinspre interior (FI)].
Montate necorespunzator, aceste ferestre pot determina aparitia condensului pe peretii exteriori.
Geamul termopan asigura o buna izolare fonica a locuintei;
Sticla e tratata, astfel incat filtreaza caldura si permite trecerea luminii in interior, fara a produce "efect de sera". Pentru a va feri de priviri indiscrete, puteti opta pentru sticla reflectorizanta.