Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Foi de geam

Foi de geam

Foile de geam joaca, la randul lor, un rol foarte important in structura de ansamblu a sistemului termoizolant.

Grosimea lor influenteaza caracteristicile termice si, totodata, pe cele de rezistenta la impact ale ferestrelor si usilor termopan. Foarte des recomandata este foaia de geam cu grosimea de 4 mm, indeajuns de rezistenta pentru ferestrele unei locuinte obisnuite. In cazul unor deschideri vitrate foarte mari, de peste 2 mp - pereti de sticla, vitrine, - este recomandata folosirea unei foi de geam cu o grosime de cel putin 6 mm. in aceste cazuri specialistii recomanda si folosirea tipului duplex 3.1.3.

La randul ei, sticla tip LowE castiga tot mai mult teren in piata sistemelor termoizolante, impunandu-se prin calitatile sale deosebite in ceea ce priveste izolarea termica.

LowE inseamna emisivitate redusa, cu alte cuvinte - transfer de caldura mult diminuat. Aceasta caracteristica se obtine prin tratarea unei foi de geam obisnuite cu o solutie speciala de nitrat.

Recomandata, cu atat mai mult cu cat pretul sau il depaseste cu foarte putin pe cel al geamurilor obisnuite. Pentru o mai buna izolare termica si fonica, intre foile de geam se introduce un gaz inert - de exemplu, argonul -, care reduce sesizabil zgomotul din exterior.

Actele normative in materie impun sistemele termoizolante cu o bagheta de cel putin 16 mm si cu foaie de sticla de tip LowE (4.16.4 LowE; 5.16.5 LowE; 6.16.6 LowE in care prima si a treia cifra se refera la grosimea foii de sticla, a doua, la grosimea baghetei - distanta intre foi -, iar ultima indicatie, la tipul de sticla folosit).
Atunci cand cumparati sau montati sisteme de tamplarie termoizolanta trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante.

1. Pretul ferestrei se calculeaza in functie de materialul folosit la tamplarie, de modurile in care se doreste deschiderea ferestrei, de calitatea geamului utilizat si, nu in ultimul rand, de felul in care se face montajul.

2. La alegerea materialului trebuie sa tineti cont in primul rand de cladirea in care se monteaza tamplaria. in cazul unui apartament de bloc, raportul calitate/pret este clar in favoarea PVC-ului, deoarece profilele din aluminiu cu bariera termica, de calitate buna, sunt mai scumpe decat profilele din PVC.

3. Orice sistem de tamplarie indiferent de tara de provenienta include elemente obligatorii (profile, garnituri, balamale, cremon, mecanism de inchidere) si elemente mai mult sau mai putin optionale (garnituri suplimentare, inchideri suplimentare, armaturi).

4. Coeficientul de izolare a tamplariei este dat de numarul de camere ale profilului - cu cat numarul de camere creste, cu atat izolarea este mai buna - grosimea peretelui exterior al profilului, precum si de sticla folosita in sistemul de tamplarie.

5. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este sticla LowE (low-emision) - formata din mai multe straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam sa aiba o izolare termica superioara si care are o valoare termoizolanta de cateva ori mai mica decat geamul obisnuit, ca sa nu mai vorbim de plusul de siguranta oferit de etanseitatea ridicata si de rezistenta la vibratii sau lovituri.

6. Montajul trebuie executat cu scule si materiale de calitate, iar firma sa aiba referinte bune si experienta in montarea tipului de tamplarie achizitionata.

7. Atentie la aparitia condensului! Acesta poate fi cauzat de diversi factori, astfel: s-au folosit profile PVC cu mai putin de 3 camere de aer, fie geamul este de calitate slaba si pierde caldura, fie etansarea pe conturul ramelor nu a fost facuta atat la interior, cat si la exterior sau nu s-a folosit banda comprimata. in plus, exista si posibilitatea ca fereastra sa nu fie montata corect, adica de la mijlocul parapetului catre interior (in zona calda).