Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Care sunt avantajele unui geam termopan?

Care sunt avantajele unui geam termopan?

Frumos, dar scump. Asa am putea caracteriza, la prima apreciere, geamul termopan in tamplarie de aluminiu sau PVC. Dar lista calitatilor este mult mai consistenta:
- Asigura o foarte buna izolare fonica (zgomotul stradal aproape ca nu se mai aude).
- Asigura o foarte buna izolare termica (iarna, pastreaza caldura, vara, tine racoare).
- Rezist la vant puternic (pana la 120km/h).
- Rezist la foc si la substante chimice.
- Nu mai necesita vopsire, pentru ca are tamplaria colorata din fabricatie. Ca atare, nu se cojeste, nu se decoloreaza la soare si nu favorizeaza formarea condensului
Aceasta camera de zi a fost marita prin spargerea peretelui catre balcon si prin inchiderea balconului cu termopane. Fiind vorba despre o deschidere mare, au fost folosite patru canaturi - doua mobile si doua fixe, alternativ.

In cazul unei deschideri mari, se poate opta pentru ferestre avand unul dintre canaturi fix. Pe pervaz, in dreptul panoului imobil, pot fi asezate fotografii si bibelouri. De cele mai multe ori, ferestrele termopane sunt asociate cu sisteme de incalzit din aluminiu (calorifere) si cu jaluzele verticale sau orizontale. Deseori, ferestrele sunt lasate fara nici un fel de perdele, dupa moda occidentala. Totusi, perdelele nu distoneaza cu acest tip de ferestre.
Ferestrele cu tamplarie din PVC pot fi folosite in orice incapere (baie, bucatarie, camera de zi, dormitor sau pentru inchiderea balconului), dar si pentru aproape orice deschidere, cu aproape orice forma.

In bucatarii - mai ales in cele de bloc -, se folosesc ferestre cu un singur canat, de forma patrata. Mai tot timpul, acestea raman intredeschise, in pozitie inclinata (oscilobatanta).
Si in dormitor, ferestrele cu tamplarie din aluminiu sau PVC sunt ideale, mai ales daca, pe pervaz, sunt asezate flori sau obiecte decorative, care sunt dificil de mutat, ori de cate ori se deschide geamul. Astfel, geamul poate fi inclinat, fara a deranja lucrurile de pe pervaz.

Perfectiunea detaliilor
Caracteristicile cu totul deosebite, enumerate in pagina anterioara, apartin atat geamurilor termopane, cat si tamplariei speciale. Astfel, cerceveaua si tocul sunt prevazute cu garnituri, care asigura o inchidere perfect etansa. Ferestrele pot fi deschise in doua moduri - obisnuit si prin inclinarea panoului (oscilobatant).
Pentru spatiile mai greu accesibile exista si ferestre glisante, cu cate un canat fix, dupa cum exista si usi glisante sau "armonica".
In exterior, profilurile tamplariei din aluminiu sau PVC nu au planuri perfect orizontale, ci usor inclinate, pentru a permite scurgerea apei
Acelasi "cult" pentru detalii poate fi intalnit si la accesoriile pentru usi si ferestre, accesorii oferite de aceleasi firme producatoare ale "termopanelor", respectiv la jaluzele si la plasele pentru tantari. Astfel, jaluzelele pot fi actionate manual sau prin telecomanda.

Termopane se numesc, de fapt, doar cele doua folii de geam, despartie printr-o bagheta, avand intre ele nu un strat de aer, ci un gaz special.